Szakács

(Koch-Köchin)

 

A bérezések poziciónként illetve tartományonként eltérőek lehetnek.

 

Szakács állás1300-1800 euró

 

A legtöbb hotelben a szakácsok Zimmerstunde-vel dolgoznak, azaz osztott műszakban.

A munkakezdés ideje nagyban függ a beosztástól, ha valaki reggeliztető szakács, az már elkezdi a műszakját reggel 6-kor, ha pedig más szerepet tölt be, akkor a munkakezdés általában 8-9 től délután 2-3-ig és este 5-6-ra megy vissza 9-ig.

 

Ahány hotel, annyi szokás, de betartják a hotelek a 9 órás munkaidőt.

 

Főbb feladatai közé tartozik:

  • a felhasználásra kerülő élelmiszereket a raktárból kivételezi, a fogyóban lévő alapanyagokat jelenti, megrendeli-megrendelteti
  • a nyersanyagokat előkészíti,majd a konyha elvárásai szerint elkészíti az ételt
  • az elkészített ételeket tálalásig készen tartja,tálalja és dísziti
  • betartja a munkaköri leírásban szereplő szabályokat

Fontos a higiénia, így állandóan tisztán kell tartani a munakhelyét, gépeket, berendezéseket illetve a kézi szerszámokat.