Konyhai kisegítő

(Küchenhilfe)

 

A bérezések tartományonként eltérhetnek.

 

Konyhai kisegítő munka1200-1500 euró

 

A legtöbb konyhai kisegítő a szállodákban osztott, illetve délutános műszakban dolgozik. Ha osztott műszakba van beosztva, akkor a munkakezdés általában 8-9 órakor van, ha pedig délutános, akkor a munkakezdés 12-13 óra.

 

 

Főbb feladatai közé tartozik:

 

  • konyhafőnök közvetlen irányítása es felelőssége mellett, a megfelelő adagszámban, alkalommal, a higiéniás előírások betartásával az ételek előkészítése és felszolgálása
  • a szakács munkájának segítése, kiegészítése
  • munkaterület a konyha és a hozzaátartózó helyiségek
  • előkészíti a a munkához szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról
  • fenntartja a konyha rendjét, takarít,
  • az ételek megfelelő előkészítése a nyers és feldolgozott élelmiszerekből (mosás, pucolás, aprítás)